lørdag 23. november 2013

Velkommen

Velkommen inn på gardstunet vårt! Her inne kan du få følge oss på veien når vi skal sette i stand småbruket som vi har tatt over etter min far. Gården ligger på Bø i Måndalen, for de som er lokalkjent i Romsdalen.
For dere som ikke er lokalkjent så ligger Måndalen 15 km fra Åndalsnes, retning Ålesund. Omtrent 3. km opp i dalen på solsiden finner du Johansgarden. 
For øyeblikket har vinteren så smått begynt å legge sitt hvite teppe over landskapet og om ikke så lenge kan vi forhåpentligvis ta oss noen fine skiturer over markene og opp i fjellet! 
Men tilbake til prosjektet vårt:  Hva har vi tenkt å gjøre med denne fine men utdaterte gården? For her snakker vi om strømledninger og rør som det ikke har vært gjort noe med siden det ble installert på 30-tallet, enkle vinduer og fravær av isolasjon og drenering.( min fars forsøk på å isolere med gamle kraftforsekker på 90-tallet, regnes ikke med siden de nok har seget sammen eller har blitt spist opp av mus.)  Jeg blir litt matt bare jeg nevner det! Hva er det vi har begitt oss ut på? Hvor skal vi begynne??
Vi begynner med å gjøre om det største huset til et gjestehus! Det skal bli et koselig utleiehus for friluftsfolk som ønsker å leke seg i den flotte naturen vi har her i Romsdalen. Nabobygda Isfjorden begynner allerede å få et etablert navn i toppturmiljøet, så det gjelder å  legge til rette for vinterturistene også.  
Men vi har flere bygninger på gården som vi skal fylle med innhold. Stabburet, eldhuset, låven, stallen, fjøsen, ja til og med møkkakjelleren er rensket og vasket og kan brukes som festlokale! Med en samboer som er kokk, musiker og bonderøv, og meg selv som er gullsmed og kunsthåndverker, så mangler det ikke på ideer! Vi kommer til å presentere de forskjellige husene og prosjektene etter hvert her og vi synes det er veldig hyggelig om du har lyst å følge oss på veien.


  
Et lite glimt fra møkkakjelleren, se det flotte steingulvet!
   

2 kommentarer:

  1. Flott start på bloggen. Jeg skal tipse vinner og bekjente om den!

    SvarSlett
  2. Hurra for dere - det er så bra det blir aktivitet på gårdene! Sjæfspoteten, Ængelskmainn og Pimpernellen på Grønset gård er soleklare følgere :) (Mer om oss på fjosetmeddetrarei.blogg.no) Lykke til! Klem fra Sjefspoteten

    SvarSlett