søndag 24. november 2013

Kårkallen





























Kårkallen Anders

Det er mange som spør oss om vi allerede har flyttet til Johansgarden, men det kan jeg avkrefte. Ennå om det er mange bygninger på gården, så er det ikke alt som er like beboelig der! Som dette sjarmerende gamle huset som trolig ble satt opp rundt 1850 og går under tilnavnet Tullistaua. Min gamle far, Anders på 87 år sitter her på steintrappa og nyter utsikten. Anders er Kårkallen vår som fortsatt bor på gården, og vi kommer til å ta over huset hans når det en gang i fremtiden blir ledig. Så til den tid blir vi boende i Torvika i Isfjorden. Vi skal uansett satse på et buskap av folk i stedet for fe, og de trenger (forhåpentligvis)  ikke daglig tilsyn. Men at det blir mange turer til Måndalen er det ikke tvil om! Så vi kommer nok til å ha et rom der så vi kan overnatte når det trengs. Kanskje vi kan få en seng på loftet hos Kårkallen? 







Drømmen vår på sikt, er å kunne åpne dette lille huset for publikum, få inn et lite kjøkken og lage et micro-gardskafé nede. Jeg jobber som gullsmed og håndverker i fritiden så det hadde vært kjekt å kunne ha et utsalg eller utstilling på loftet. Kanskje det er noen andre i bygda som holder på med husflid eller håndverk som kunne tenkt seg å stille ut også? Intimkonserter, kurs.. ideene er mange.
Men tilbake til virkeligheten. For øyeblikket så mangler huset både  vann, pipe og ildsted. Det går en antikvarisk strømledning gjennom hele huset, men den er nok neppe brukenes til annet enn å gi lys!  Det spørs det jo om det i det hele tatt blir igjen noe fritid for gullsmeden når vi skal sette i stand alle disse husa! Men nå er vi heldigvis begge slik av natur at ting faktisk ikke trenger å være 100% på stell for å åpne vårt hjem! Det er det å samles og ha tid til hverandre som er det viktigste. :)

for dere som har lyst å se hva jeg lager for noe, gå inn på:  www.b-z.no





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar