tirsdag 30. september 2014

Høststormen vs. tuntrærne


Noen ganger går det troll i ord! i forrige innlegg kunne dere lese om at de store eikene på gården vår i hvert fall fikk stå i trygghet og ikke ville bli kappet! Så feil kan man ta!  Nå er det slik at Bonderøven og jeg har hatt litt delte meninger om de store eikene i tunet. Jeg er ikke så glad i å ha så store trær inne på tunet, med tanke på at de kan velte eller bryte av greiner som kan ødelegge husa. 
Men Kårkallen beroliget meg med at eika vokser i 300 år, så står ho i 300 år til, minst! Bonderøven var enig og mener de er rene smykket i tunet og står stødige som fjell! 
Men å vekse i 300 år da... det betyr at de 75-årige gamle eikene ennå skal vokse seg enda større i 225 år til! Skrekk og gru! Så nå har jeg søkt litt på nettet og funnet tak i fakta! Eika bruker et par hundre år på å vokse, full høyde blir 35 meter (det må de da snart være!) og de kan bli 1000 år gammel!! Men som oftest blir eika hul innvendig på grunn av sykdommer, og derfor er det vanskelig å datere gamle eiker. En positiv ting er at den tåler KRAFTIG beskjæring!  I denne omgang så fjerner vi bare de løse grenene, det er alt for vått og vindfullt til at det er trygt å klatre i trærne nå.

Hilsen Johanså 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar