onsdag 3. september 2014

En poppel pønsker ut sin hevn.Og plutselig var det full utsikt fra Kårkallens kjøkkenvindu mot Hansgarden gitt!! 
 Vi trodde vi var ganske sikre på at Kårkallen neppe ville begynne å felle noen av de fine trærne på gården vår, siden han etter egen utsagn er for svak til å starte motorsaga, men vi hadde ikke tatt med i beregningene at han kom til å leie noen til å gjøre den jobben! Og hans mantra er jo tross alt "Alt skal være slik ting alltid har vært" her på gården. 
Men så forsvant altså det gamle poppeltreet!I følge Kårkallen var det "heilt opprøte" og kunne blåse overende når som helst! Nå ser det jo ikke helt bra ut inners inne må vi innrømme, Men når vi ser på et bilde vi tok i våres så er da virkelig liv i det! Utrolig trist at det bare blir hogd ned uten vår viten. Det var for øvrig ikke det eneste treet som gikk med, noen søyleosper ble også tatt. Men de er av nyere dato og kommer til å erstatte seg selv temmelig raskt. 
 Det er noe spesielt med gamle trær, organismer som kan leve i mange hundre år. I forhold til dem blir våre liv bare flyktige.Men jeg tipper min kjære barndomspoppel kommer til å ta hevn. Det er nemlig slik at gamle popler har et vidt rotnett! Og i følge beskjæringsboka mi:
 " Må slike trær fjernes, bør du først drepe treet, ellers vil det sette store mengder rotskudd. Slike rotskudd har ødelagt asfalterte plasser og veier og gitt store mengder uønskede skudd i nabohager. Du dreper poppel ved å sokke  (ringbarke) den minst ett til to år i forveien.
Yeah yeah, skal bli gøy å slå plen der de neste par åra! Men jeg tror naboene er trygge ;)

Den store eika oppe ved sommerfjøsen tror jeg er trygg,  for Kårkallen var den som plantet den da han var ung. Han hadde plukket med seg eikenøtter fra Gjermundnes, der hvor landbruksskolen nå er, og dyrket de fram selv. To andre står nede på gardstunet. 


Ps; Dette er et bilde fra i fjor så til venstre bak det minste hvite gardshuset, der hvor Kårkallen bor, der ser dere de trærne som nå er fjernet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar