torsdag 2. januar 2014

Johansgardens rariteter

Det har vært gjort veldig mye rart med husa her på gården opp gjennom tidene. Kårkallen er av den typen som "bruker hva man haver" og siden han ikke har kastet noe hele sitt liv, er det utrolig mye rart å ta av! Som for eksempel en hel bondekarieres samling med kraftforsekker!  Dette ble brukt til å isolere vegger og tak. (Ja jeg vet at de brukte aviser i gamledager, men dette ble gjort på slutten av 90-tallet!!) 
Så var det pipa på huset til Kårkallen selv, den er faktisk ganske bra: det er den ytre metallkassa til en gammel vaskemasin!! 
Sprossene på husmorsvinduene? det er brukte elektrikerledninger, type 16 Ampere for riktig bredde.

Vi har bestemt oss for å dokumentere alt dette rare vi treffer på, om det så bare er for å gi dere lesere en god latter. Og jeg tipper dere som ferdes i Måndalen kommer til å se ekstra nøye på pipa til Kårkallen neste gang dere kjører forbi ;)


En ting vi har gruet oss litt til, er å se bak panelet på det ene soverommet i 2. etasje. Vinduskarmene og treverket rundt viser tydelig preg av vannskade...
Vinduene er ikke originale, type 80-talls, så vi vet at her har kårkallen vært på ferde og vi kan vente å finne de merkeligste løsninger! Hva med tømmeret? Er det pill råttent tro?

Men på selveste nyttårsaften samlet vi mot og gikk løs med brekkjern. Vi måtte bare vite hva som lå og ventet på oss av utfordringer bak værveggen.
Det viste seg å være reisverk rundt vinduene,  og ikke en tømmerstokk å se!! Det var til og med litt Glava å spore innimellom, selfølgelig sparsommelig brukt på tilfeldige plasser.  Men den store overraskelsen ble nok det vi fant som vindstopper rundt vinduet..

Gammelt undetrøy!! C14 datering av stripene på tennissokkene bekrefter at dette ble gjort på 80-tallet en gang. Ellers var det jurkluter, truser,  en gammel BH, og biter av en helsetrøye å finne bak utforinga. Vi fikk oss en god latter :) Tross fuktig reisverk og våte tennissokker så er vi lettet over at det ikke var noen råtne tømmerstokker bak veggen. Nytt reisverk og nye vinduer skal vi fint greie å fikse! 

Godt nyttår alle sammen!

Hilsen Johanså


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar